Kéktúrakör 2015 2016

Kéktúrakör 2015 2016
Sok szeretettel hívok minden érdeklődőt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Kéktúra Körének (KTK) kirándulásaira. Információk és jelentkezési link a tovább gomb után. 


 
 
 
Szervező tanár: Gáll Zsófia tanárnő
 
Az Országos Kéktúra (OKT) bejárását négy éve kezdtük meg havi rendszerességű kirándulások keretében. Az akkor induló csapat ma már több mint 50 kirándulást és  800 km-t tudhat maga mögött a Hollóháza és Írottkő közötti 1128 km hosszú úton. Aki csatlakozik hozzánk, lehetőséget kap arra, hogy gimnáziumi évei alatt ezt a csodálatos utat apránként végigjárva megismerkedjen Magyarország páratlan természeti szépségeivel, kulturális örökségével, történelmi emlékhelyeivel, s olyan emberré váljon, aki ismeri határait, tudja a helyét a világban, ragaszkodik a gyökereihez, van kitartása és célja az életben. 

Tavaly a Vértes, Gerecse, Mátra, Bükk, Bakony és Balaton-felvidék hegyein barangoltunk, idén a kirándulások a Bakony, Budai-hegység, Pilis, Kőszegi-hegység, Kemeneshát és az Aggteleki-hegység Kéktúra szakaszain vezetnek.  Csapatunk vegyes: kis és nagy diákok, öregdiákok, szülők, testvérek, barátok és tanárok alkotják. Vannak állandó és alkalmanként csatlakozó tagok. Ami közös: a túrázás és a természet szeretete. 

Jelentkezés:  Aki kedvet érez a túrázásra, bármikor csatlakozhat hozzánk. A KTK-ba az alább található online jelentkezési űrlap  kitöltésével lehet jelentkezni és az e-mail listára felkerülni.  A túrák részleteiről e-mailben értesítem a résztvevőket és szüleiket. Mivel az első túra szept. 26-án lesz, érdemes a jelentkezési lapot  legkésőbb szept. 20-ig kitölteni. A túrák előtt mindenki előre jelzi részvételi szándékát ill. távolmaradását e-mailben, hogy tudjam, kire számíthatok.

 

Jelvényszerzés és igazolófüzet


Gyermek Kéktúra tájegységi jelvényt (6-14 éves korig) csak az szerezhet, aki min. 50 km-t teljesít egy-egy tájegységből és igazolófüzetében gyűjti a pecséteket. A gyermek Kéktúra jelvényt úgy lehet kiérdemelni, ha valaki a Kéktúrán 300 km megtételét igazolja 6-14 éves koráig a pecsétek megszerzésével. Az idősebbeknek a teljes Kéktúrát végig kell járniuk a jelvény megszerzéséhez. Igazolófüzetet 1260 Ft-ért lehet rendelni a jelentkezési űrlapon. A füzet árát a tanáriban vagy az első kiránduláson (szept.26.) kell befizetni. 


További információk az Országos Kéktúráról


http://www.kektura.hu vagy

http://termeszetbarat.hu   //turamozgalmak/orszagos_kektura    

 

 

 
 
 
 
 
2015.09.06