Harasztovich Fanni (10.b) ifjúsági Európa-bajnok, 2017. július

Harasztovich Fanni (10.b)  ifjúsági Európa-bajnok, 2017. július
 Fanni párosasztaliteniszben ifjúsági Európa-bajnok lett. Gratulálunk. A Nemzeti Sport cikke a tovább gomb után.


 
 
 
IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GUIMARAES (PORTUGÁLIA)
 
 

Asztalitenisz: Harasztovich Fanni három év után nyert magyar ifjúsági Eb-aranyat

Harasztovich Fanni az ifjúsági párosban szerzett aranyérmével megkoronázta a magyar küldöttség eddig is kiváló szereplését a guimaraesi asztalitenisz utánpótlás Európa-bajnokságon. A 16 éves versenyző a bolgár Marija Jovkova oldalán nyert aranyérmet a kontinensviadalon, mellette két fiúpáros is harmadik lett.

 Bruckner Vince 

Rég volt már hasonlóan sikeres utánpótlás Európa-bajnoksága a magyar asztalitenisznek, mint az idei. Eleve nem minden évben adatik meg, hogy még az utolsó játéknapon is versenyben van játékosunk, vasárnap azonban három párosunk is már biztos érmesként állhatott asztalhoz.

 Harasztovich Fanni Európa-bajnok ifjúsági párosban  •  Forrás: MOATSZ

Reménykedhettünk benne, hogy 2014, azaz három év után újra magyar versenyző állhat a dobogó legtetején. Erre az esély csak tovább nőtt, amikor Harasztovich Fanni a bolgár Marija Jovkova oldalán győzött az elődöntőben a német Sager, Wolf kettős ellen. A nagy meglepetésre, de hatalmas bravúrokat végrehajtó magyar-bolgár duóra a fináléban még nehezebb ellenfél vár, mivel kínai származású, de azeri színekben versenyző játékosok készültek ellene. A páros ennek ellenére sem kezdett megilletődötten, remek játékkal nyerte az első játszmát, majd az azeri egyenlítés után újra vezetett.

Végül döntő játszmára került sor, amelyben a remek mentális erejüket is bizonyították a „mieink”, kiélezett csatában 11-9-re nyertek.

Ami azt jelenti, hogy Harasztovich Fanni ifjúsági párosban Európa-bajnoki címet szerzett.

Nem sikerült a döntőbe jutás két fiúpárosunknak, Molnár István Patrik a moldovai Putuntica oldalán és a Juhász Patrik, Nagy Norbert kettős is vereséget szenvedett az elődöntőben, előbbi 3-1-re, utóbbi 3-0-ra. Ennek ellenére mindkét duó megérdemel minden dicséretet, mivel nagyon kellemes meglepetést okoztak, és messze túlszárnyalták a kitűzött célokat.

Ami az egyest illeti, a serdülők mezőnyében nem történt meglepetés, a fiúk és lányok között aratott orosz siker várható volt, valamint az azeri színekben induló, kínai származású versenyző ifjúsági leányegyesben szerzett aranyérmétől sem esik le az állunk. Az igazi szenzáció az ifjúsági fiúk fináléjában történt, ugyanis a görög Joannisz Szguropulosz nagy meglepetésre 4-3-ra legyőzte a nagy esélyes román Cristian Pleteát.

Remekül helyt állt a magyar küldöttség a portugáliai Eb-n. Természetesen akadnak számok, amelyekben többet vártunk, de a négy érem az elmúlt évekhez képest feltétlenül előrelépés.

 

 

2017.07.27